Pure 585

Efficiënt planerend

Met relatief weinig vermogen perfect snel varen, dat is het unieke van dit ontwerp. Dat vaart stiller, veel zuiniger en met lagere onderhoudskosten. Daarbij is het unieke van deze innovatieve rompvorm dat ze ook efficiënt is in het gebied net boven rompsnelheid, van 12 tot 20 km/u. Dit is veelal een gewenste snelheid als je niet hard mag maar wel een beetje wilt opschieten. De meeste boten trekken dan helaas een enorme hekgolf, met het daarbij horende hoge verbruik en geluid.

Onze 585 gaat haast ongemerkt over van waterverplaatsing naar planeren. Met slechts 10-15 pk planeert ze al prachtig bij 20 km/u, zelfs met 3 personen aan boord. Vaarbewijsvrij dus!

Het verbruik bij 18 km/u ligt op 4 liter per uur bij 2-3 personen aan boord. Omgerekend is dat 0.4 L/nm, Uniek voor bijna 6 meter boot. De hekgolf is daardoor ook minimaal. Zo kunt u vlotjes en in alle rust even snel een meer oversteken of een stukje saai kanaal afronden. Zonder overlast of op te vallen. Hieronder kunt u dit zien….en horen!

Met de hier gemonteerde 30 pk loopt ze wel 45 km/u, en als op rails. Ook komt ze nog gemakkelijk in plané met zes personen aan boord.

Elektrisch kunnen we de boot leveren met 6, 12 en 20 kW motor. De snelheden worden dan resp. 18, 26 en 40 km/u. Vanzelfsprekend komt hier het efficiënte onderwaterschip helemaal tot hun recht. Er zullen weinig snelle E-boten zijn met zo’n goede range. Binnen dit budget durven we eigenlijk wel te zeggen: GEEN.
Erg mooi bij de E-versie is dat de motor nauwelijks zichtbaar is. Foto’s hiervan volgen.

Uiteraard is er meer dan vaareigenschappen! De boot is ontworpen met comfort, ergonomie en gebruiksgemak voorop en is onderhoudsarm. Het grote zwemplateau is makkelijk toegankelijk via de zwemtrap en biedt ook een heerlijke zit, met armsteunen en drankhouders.

Het carbon opgespannen zonnedoek van maar liefst 2,5×2 meter biedt zeer veel schaduw maar is ook erg eenvoudig op te zetten en op te bergen. Snel varen is hiermee ook mogelijk.

Achter de design stuurconsole kunt u lekker onderuit zittend goed bij de bedieningen. De ruime stevige tafel blendt daar qua design ook weer prachtig in, en is vanaf alle zitplaatsen bereikbaar en voorzien van drankhouders.

 

We kunnen haast de hele kuip inpakken met een PE teaklook, in kleur en design van uw keuze. Deze voelt en klinkt erg aangenaam.

 

Uiteraard is de boot zelflozend. Aanmeren, weglopen en ook zo weer pakken. Dit is een vereiste zodat de drempel laag is en u de boot lekker vaak even pakt. Er is ruimte te over voor de kussens en meer onder de voor- en achterbank.

Binnen verlichting, navigatie lichten, 12v en usb aansluiting, snelheidsmeter, silverguard kussenset in uw kleuren, het kan er allemaal op. En we bouwen custom, net als onze grotere boten, dus alles is mogelijk.

Met slechts 530 kg vaarklaar incl 30 pk en nog wat uitrusting aan boord kan deze boot achter haast elke auto, en kan er een trailer van 750 kg gebruikt worden, dus zonder kenteken.

Snijpakket uit zeewaterbestendig aluminium: €5.900,-
Gecertificeerd gelast casco: €12.500,-
Vaarklaar met basis pakket en 15 pk motor (20 km/u) €17.500,-

Vraag hier uw prijslijst met standaard uitrusting aan

Lengte: 5,85 m
Breedte: 2,05 m
Gewicht casco: 340 kg
Trailer gewicht: 530 kg (vaarklaar met 30 pk)
CE keur: D – 8 personen

Op de zeer efficiënte “High Cruise” speed van 10 knopen met 2 volwassenen en 1 kind is het verbruik slechts 0.4 liter per nm.
De motor hoor je haast niet en de hekgolf is mooi vlak.