Al is een van onze modellen precies wat u zoekt, super. We bespreken opties, kleurstelling, motorisatie, en kunnen aan de slag.

Ziet u er iets leuks tussen, maar dan net even anders?
Geef uw wens door en we kijken wat er mogelijk is.

Heeft u al lang een bepaalde droomboot in gedachten, maar deze nog niet kunnen vinden?
Interessant, we horen graag!

Als werf kunt u het ontwerp van sommige gerealiseerde modellen voordelig overnemen; exclusief of per licentie.

 U kunt ook alleen een casco afnemen, om zelf af te (laten) bouwen.

Uiteraard maken we ook graag een geheel nieuw ontwerp voor u, om de bouw zelf ergens uit te besteden. Met of zonder bouwbegeleiding vanuit Pure Boating.

We hebben ervaring in werken met complete eisen- en wensen pakketten van werven en professionele gebruikers.

 

Ontwerpvisie

“Welvaart zonder Overvloed”

Van veel kun je heel wat maken. Dat is algemeen bekend en wordt in botenland veel toegepast. Spannender (en dus interessant) wordt het als er limiterende factoren zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewicht (ivm efficientie of traileren), vermogen/verbruik, “low wake” zones, diepgang, doorvaarthoogte of stahoogte. Zelfs budget kan een leuke zijn; eens goed kijken wat er echt nodig is zonder eigenschappen en comfort te compromitteren.

Opdrachten waarvan de algemene mening is dat het niet kan “met dat budget” of “met zo weinig vermogen”, zijn vaak de leukste. Er kan namelijk veel, als je bepaalde keuzes kunt maken. Niet voor een innovatie kiezen omdat die nu eenmaal uitgevonden is, maar even nadenken wat het toevoegt of oplost. Soms is simpel, beproefd en bewezen gewoon beter. Soms niet.

Afwerking is ook zo’n leuke. Kan heel veel tijd en geld in gaan zitten. De praktijk heeft geleerd dat het de kostprijs van technisch exact dezelfde boot kan verdubbelen. Zelfde casco, zelfde motoren, zelfde kwaliteit. Voornamelijk door een luxer interieur, mooiere coating en bijvoorbeeld wat fancy Navcom spul. Waarbij de voldoening soms groter was als de basis boot binnen het gestelde budget gerealiseerd was, en we dezelfde spectaculaire prestaties en functionaliteiten beleefden. Daarbij scheelt een minder gecompliceerde afwerking vaak flink in het onderhoud, en levert meer gebruiksgemak op. Wat beide leidt tot vaker gebruiken van uw boot, en is dat niet waar het om gaat?

Precies dat gevoel miste ik in de luxe jachtbouw. Vanzelfsprekend was de afwerking van erg hoog niveau, maar voor wie doe je dat? Wordt de tijd op het water daar echt beter van? Zulke gedachtes passen niet echt in die branche natuurlijk, dus ben nu graag bezig voor mensen die echt genieten van op het water zijn. Waar goede smaak, uniciteit, liefde voor het water en gewoon een fijne boot grotere rollen spelen. Maar uiteraard ook ruimte is voor mooie lijnen, sierlijke aanvullingen, een extraatje hier en daar en soms gewoon onnodig dikke prestaties.