787

Modern Classic

Deze klant wenste het lijnenspel van de klassieke Nederlandse Autoboot, zonder de ongemakken. Onderhoudsarm en semi-snelvarend elektrisch. We hebben er nog een vleugje styling aan toegevoegd van ander moois uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, en haar voorzien van de laatste technieken en een uitgekiend onderwaterschip. 

Destijds had dit type boot een flink voor- en achterdek. Daar zat de motor onder, en zag er prachtig uit. Nu geeft dat een mooie ruimte voor 5 grote walk-on zonnepanelen, waarmee ze op een mooie dag 5-6 km/u op de zon alleen vaart. Geef wat gas bij en het accupack helpt haar aan ruim 20 km/u. De eerste boot heeft ook een range extender, zodat een relatief klein accupack (licht en betaalbaar) voldoende is. Een conventionele outboard past ook onder het achterdek, waarbij leuke snelheden gepaard gaan met een minimaal verbruik. Hier afgebeeld met verborgen pod die elektrisch uit het water gekanteld kan worden.

De vaareigenschappen zijn erg goed, op elke snelheid. Ze spoort als op rails, geen stuur correcties nodig. Achteruit volgt ze het roer als een zeiljacht, dus worden de kleinste bochtjes met speels gemak genomen. Bijvoorbeeld de box in, waarbij van verwaaien geen sprake is. De optionele boegschroef is dus niet noodzakelijk, wat haar nog efficiënter maakt. De scherpe boeg snijdt door de golven, zal nooit uit het water komen. Flinke sprayrails houden alles droog en hogere golven zullen door de fraaie waaiersteven afgebogen worden. Achter de riante ruit zit u altijd beschut en droog. Klap deze neer en de doorvaarthoogte is slechts 90 cm, terwijl je toch lekker diep in de boot zit, met zelflozende vloer.

De lay-out van het interieur is flexibel en vele opties zijn mogelijk. Deze boot heeft een koelkastje, drinkwatersysteem met wasbakje, nood toilet, kooktoestel en boegschroef. De klant wilde er ook kort in kunnen overnachten, dus hebben we een kap erbij bedacht in gewenste stijl.

Het windscherm op de foto’s is naar klant wens korter en hoger uitgevoerd, hieronder het origineel.

 

Door haar ranke romp en gewicht van 900 kg nog prima trailerbaar.

Prijzen (indicatie)

Benzine: €34.000,-
Vaarklaar basis 20 km/u

Elektrisch: €42.000,-
Vaarklaar basis 16 km/u

.Specs

7,8 x 2 meter

900 kg vaarklaar

CE-D

8 personen

Hieronder enkele voorbeelden van mogelijke variaties op dit concept.

Van deze boot hebben we eerst een 1:10 schaalmodel gemaakt