Fifty / Fifty

50% houseboat, 50% jacht, 100% elektrisch

“You don’t need holidays when you have nothing to escape from”

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het design van dit unieke liveaboard yacht. Levering vanaf ’24. Hieronder alvast enkele impressies.

Na 12 jaar op jachten gewoond te hebben, had deze klant een goed beeld van wat er voor bewoning vaak mist op een jacht, en ook wat juist niet zo nodig is. Vele schetsen verder, kwam dit concept er als winnaar uit. Vanwege de positieve reacties hebben we besloten het schip ook op de markt te brengen.

Het resultaat combineert het comfort en minimaal onderhoud van een houseboat met de uitstraling en vaareigenschappen van een jacht. Het grote voordeel daarvan is dat dit woonjacht in elke jachthaven of aan elke stadskade welkom is, waar houseboats dat vaak niet zijn. Daarbij vaart ze ook perfect, klaar voor een rondje Europa.

     

Fifty / Fifty staat voor half jacht, half woonboot. Maar ook voor 50 m2 woonruimte binnen de 50 voet scheepslengte. Ze voelt echter nog ruimer door het vele glas en de stahoogte van minimaal 220 cm. Er is maximale leefruimte gecreëerd binnen de belangrijke maximale maten van 15 x 5 meter en doorvaarthoogte van 3,4 meter.

Brede gangboorden op steigerhoogte met binnenzijde railing maken de opstap gemakkelijk.

De salon heeft 360 graden rondom glas, en er is door de deuren aan beide zijden veel contact met het water.
Door de rechte wanden kunt u normaal meubilair plaatsen, en is een volledig afgetimmerd interieur geen vereiste. Dit geeft veel keuze en flexibiliteit, ook wanneer u tzt eens iets anders wilt.

 

In de verzonken full-size keuken is voor alles een plekje wat men thuis ook wenst. Grote vrijstaande koel-vries combi, vaatwasser, oven, magnetron.

De master bedroom is hier getekend met een bed van 220×180 cm, flink bureau/kaptafel en grote hang/legkast. Er is 270 graden glas, en eigen toegang tot het aft platform / terras.

De gastenhut in de punt doet nauwelijks onder voor de master bedroom. Er kan hier ook gekozen worden voor een dubbele hut of dubbele twin.

Slechts 3 treden vanaf de salon komt u in de ruime corridor. Ook hier geen donkere gangetjes en hokjes gevoel. Alles ruim, minimaal 220 cm hoog en ruim daglicht!

Aan stuurboordzijde een toilet met afmetingen zoals thuis.

Tegenover de toilet vind u de badkamer. Deze heeft een douche van 180×90 cm, en de wasmachine en droger kunnen er flush ingebouwd worden.

Benedendeks bevindt zich nog een  technische ruimte / opslag / werkplaats van 15 m2, met stahoogte 170 cm. Dit ontbreekt op vele jachten van dit formaat, en is echt een gemis is bij bewoning en lang verblijf.

  Ontworpen om volledig elektrisch te varen, ligt het verbruik bij 13 km/uur rond de 22 kW. Bij de veelal geldende maximum snelheid van 9 km/u zal het onder de 10 kW uitkomen, waarbij het standaard accupakket een vaartijd van 7 uur geeft. Vele accu upgrades mogelijk, alsook een range extender.

Door de dubbele motoren en boegschroef, gecombineerd met het perfecte zicht rondom, is dit schip eenvoudig te manoeuvreren. Enkele motor (evt met hekschroef) ook mogelijk.

Het grote accupack van de aandrijving maakt het goed mogelijk om de boot volledig zelfvoorzienend te maken, dus zonder walstroom en water aansluiting. Met enkele extra voorzieningen ook in de winter. Het schip is uiteraard goed geïsoleerd.

Het rompmateriaal is HDPE, wat vele voordelen heeft:

Voor de gebruiker:
Onverwoestbaar, minimaal onderhoud, geen corrosie, geen condens, geen antifouling, geen anodes, geen coating, isolerend en geluiddempend.

Voor het milieu:
Zeer lage carbon footprint om te produceren en 100% recyclebaar.

De basiskleur van het materiaal is zwart, maar door kleur keuze van dek en panelen zijn er vele stijlen mogelijk en is elk schip uniek.

   
 Vanaf €397.000,- incl. btw
Vaarklaar en gebruiksklaar ex los meubilair
LOA: 16,5 m
Romp lengte: 14,9 m
Breedte: 4,9 m
Doorvaarthoogte: 3,4 m
Diepgang: 130 cm
Waterverplaatsing: 33.000 kg
CE: D (C mogelijk)
Plek besturing: Buiten (Binnen optioneel)

Stahoogte: 220 cm

Slaapplaatsen: Bewoning 4/6, Charter: 8/10

Een 12 meter 2+2 versie zit in de pijplijn. Met 30 m2 woonruimte, volledig gelijkvloers en kruiphoogte 2,5 meter. Concept schetsen op aanvraag.